Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 21:37 |

Ružić: Majčino selo nije izvorište zaraze koronavirusom

FENA Saopćenje

MEĐUGORJE, 30. ožujka (FENA) - Ravnatelj Majčina sela u Međugorju, fra Dragan Ružić priopćio je večeras kako se zbog pojave koronavirusa u Čitluku, u proteklih nekoliko dana Majčino selo počelo neočekivano i neopravdano spominjati u javnosti i medijima u kontekstu i s naglascima koji bi mogli iskriviti stvarno stanje i zasjeniti činjenice.

 "Naime, istina je da su se tri djelatnice Majčina sela, inače časne sestre, pokazale pozitivne na virusnom testiranju. Do tog testiranja, uz sve poduzete mjere opreza i zaštite, zadnjih deset dana, u Ustanovi nitko od djelatnika niti od štićenika nije imao simptome koji bi ukazivali na moguću zarazu. Stoga je neopravdano i neistinito pripisivati Selu da je 'žarište ili izvorište' zaraze", navodi ravnatelj Ružić u priopćenju.

 Ističe da nakon što su doznali za spomenute rezultate testiranja, po preporuci iz županijskog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, odmah su izvijestili općinsku epidemiološku službu te je mjerodavni epidemiolog odredio mjeru izolacije za cijelu Ustanovu.

 "Istoj službi poslali smo popis djelatnika i štićenika koji su bili u kontaktu s testiranim djelatnicama. Stupili smo u vezu s Domom zdravlja u Čitluku kao i s općinskom sanitarnom službom. Svi centri za socijalni rad koji su nam povjerili štićenike uredno su obaviješteni o novonastalim prilikama kao i o stanju štićenika", navodi ravnatelj Ružić.

 Pritom napominje kako su u iščekivanju daljnjih uputa i preporuka nadležnih tijela. 

 "Imajući u vidu posebno poslanje ove Ustanove kao i dobrobit štićenika, koja nam mora svima biti na prvom mjestu, sve molimo za razumijevanje i posebnu osjećajnost. Štićenici, iako se nalaze u ovoj Ustanovu, zaslužuju poštovanje i imaju pravo na dostojanstvo. Stoga svi smo u ovoj (ne)prilici pozvani odgovorno djelovati i svojim postupcima pomoći da se nadiđu nastale poteškoće", ističe ravnatelj Ružić.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Otvaranje hodočasničke staze Camino Međugorje

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'