Stranačke aktivnosti     | 31.03.2020. 13:00 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Privatne banke u našoj zemlji moraju pokazati viši stepen solidarnosti i zajedničkim odricanjem pomoći oporavku privrede Bosne i Hercegovine. S obzirom na ogromne dobiti koje banke iz godine u godinu ostvaruju na bosanskohercegovačkom tržištu a ponajviše na osnovu visokih kreditnih kamata očekujemo da banke neto dobit ostvarenu u 2019. godini ne iznose iz BiH,  već da istu ostave u rezerve, kako bi se ojačala likvidnost bankarskog sistema ali i povećao ukupni investicioni kapital. 

Za malu privredu kakva je naša, u trenutnim uslovima, i minimalno iznošenje kapitala može nepopravljivo usporiti oporavak naše ekonomije. Izvlačenje bankarskog kapitala u ovako teškim vremenima bio bi neodgovoran i nepošten potez prema državi BiH i njenim građanima. Pozivamo Agenciju za bankarstvo FBiH i Agenciju za bankarstvo RS da u skladu sa svojim nadležnostima donesu odluke kojim se bankama zabranjuje isplata dobiti. Navedena mjera u cijelosti je u duhu osnovne funkcije entiteskih agencija, a to je zaštita bankarskog sistema i deponenata.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana