Servisne informacije     | 31.03.2020. 14:11 |

U centralnoj i istočnoj Bosni sutra prijepodne sa susnježicom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. marta (FENA) - U centralnim i istočnim područjima Bosne sutra u jutarnjim satima i prijepodne bit će pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a na istoku i jugoistoku Hercegovine moguća je i slaba kiša. U većem dijelu BiH će biti malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Do kraja dana, postupno smanjenje oblačnosti očekuje se u cijeloj BiH.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -6 i 0, na jugu BiH do 4, a najviša dnevna uglavnom između 2 i 8, na jugu i sjeveru BiH do 12 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima i prijepodne. Tokom dana bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko -3, a najviša dnevna oko 3 stupnja. 

U BiH danas je oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Ivan-sedlo -3, Srebrenica -1, Sarajevo 0, Bugojno, Tuzla i Zenica 1, Bihać, Gradačac, Jajce i Sanski Most 2, Banja Luka, Doboj, Drvar, Livno i Prijedor 3, Grude, Mostar i Široki Brijeg 4, Bijeljina 5, Neum i Stolac 7 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom