Ekonomija     | 31.03.2020. 14:11 |

ZTC 'Banja Vrućica' - Treći put za stotinu godina ostali bez ijednog gosta

FENA Saopćenje

TESLIĆ, 31.marta (FENA) -Zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, Zdravstveno-turistički centar (ZTC) “Banja Vrućica” je treći put u svojoj stogodišnjoj istoriji ostala bez ijednog gosta, ali su video sadržajem na svom you tube kanalu podržali akciju #OstaniKodKuce.

-Samo tri puta ZTC “Banja Vrućica” u svojoj stogodišnjoj istoriji ostao je bez ijednog gosta. Prva dva puta to je bilo za vrijeme posljednjih ratova, a treći put za vrijeme pandemije korona virusa. To dovoljno govori o ozbiljnosti ove situacije i koliko je važno da poštujemo mjere i ostanemo kod kuće - rekao je Aleksandar Radošević, izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju “Banje Vrućice”.

Iako je ovo vrijeme teško za sve, posebno za turističko-ugostiteljski sektor, “Banja Vrućica” je produžila ugovor za 15 svojih radnika, u nadi da će novonastala epidemiološka situacija što brže proći, ali i kako bi zaposlenim obezbijedili egzistenciju u ovom teškom vremenu.

Na svom you tube kanalu ponudli su poučne, zabavne i zanimljive sadržaje kako bi motivirali što veći broj ljudi da ostanu kod kuće i na taj način sačuvaju svoje, ali i zdravlje svojih najbližih. 

-Zanimljivim video spotovima nastojimo da animiramo širu društvenu zajednicu da ugodnije provedu vrijeme u kućnoj izolaciji. Na našem you tube kanalu pripremili smo nekoliko objava iz popularnih domena kao što su zdravlje, fitness, kuhanje, velnes i kućne popravke koje će građanima pomoći da obnove znanje ili naučite nešto novo i zanimljivo. Video klipove smo formirali tako da su oni svojim tematikom u vezi s aktuelnom situacijom te smo ih podijeli u pet različitih cjelina - pojasnio je Radošević.

U segmentu “Ostanite zdravi”, ljekari specijalisti ZTC-a “Banja Vrućica” preporučuju kako sačuvati zdravlje u periodu ograničenog kretanja ali, isto tako daju i opšte zdravstvene savjete kao i preporuke iz oblasti rehabilitacije kojom se bavi “Banja Vrućica”.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!