Stranačke aktivnosti     | 31.03.2020. 14:35 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Čović razgovarao s predsjednicima županijskih Vlada i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite.

Razgovarano je o poduzetim mjerama i učinjenim koracima pri zaštiti zdravlja stanovnika i zdravstvenog sustava na svim županijskim područjima. Komentirane su prepreke i poteškoće u radu Uprava civilne zaštite, te kako ih otkloniti. Istaknuta je potreba snažnijeg koordiniranja svih aktivnosti s ciljem kontroliranja ukupne zdravstveno epidemiološke situacije vezane uz pandemiju koronavirusa.

Također, razmjenjena su dosadašnja iskustva i stajališta, između županija, vezana uz poduzete mjere suzbijanja pandemije.

Naglašena je i potreba daljnjeg koordiniranja svih tijela koja donose mjere i zapovijedi, te njihova bolja suradnja i komunikacija, kako bi se osiguralo poštivanje svih važećih zapovijedi. Dužnosnici svakodnevno prate izvješća s terena, vode koordinaciju i u stalnoj su komunikaciji sa zapovjednicima stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave, istaknuto je.

Komentirana je i nedavno donešena Odluka Vlade Federacije BiH o imenovanju novog saziva Kriznog stožera Federalne civilne uprave i pokušaja zloupotrebljavanja pozicija.

Sudionici sastanka razmotrili su prijedloge u svezi s provedbom daljnjih aktivnosti, kako bi se u što većoj mjeri, spriječilo širenje zaraze.

Dužnosnici su pozvali na razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji, kao i na rad za dobrobit svih naših stanovnika. Važnim je naglašeno poštivanje svih donešenih mjera, preporuka i odluka, nadležnih institucija i medicinske struke, kako bi se što prije oporavili od pandemije koronavirusa.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana