Bosna i Hercegovina     | 31.03.2020. 14:50 |

Čović razgovarao s čelnicima županijskih vlada i uprava civilne zaštite

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. ožujka (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je u utorak video sastanak s predsjednicima županijskih vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite.

 Razgovarano je o poduzetim mjerama i učinjenim koracima pri zaštiti zdravlja stanovnika i zdravstvenog sustava na svim županijskim područjima. Komentirane su prepreke i poteškoće u radu uprava civilne zaštite, te kako ih otkloniti, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 Istaknuta je potreba snažnijeg koordiniranja svih aktivnosti s ciljem kontroliranja ukupne zdravstveno epidemiološke situacije vezane uz pandemiju koronavirusa.

 Također, razmjenjena su dosadašnja iskustva i stajališta, između županija, vezana uz poduzete mjere suzbijanja pandemije.

 Naglašena je i potreba daljnjeg koordiniranja svih tijela koja donose mjere i zapovijedi, te njihova bolja suradnja i komunikacija, kako bi se osiguralo poštivanje svih važećih zapovijedi. Dužnosnici svakodnevno prate izvješća s terena, vode koordinaciju i u stalnoj su komunikaciji sa zapovjednicima stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave, istaknuto je.

 Komentirana je i nedavno donešena Odluka Vlade Federacije BiH o imenovanju novog saziva Kriznog stožera Federalne civilne uprave i pokušaja zloupotrebljavanja pozicija.

 Sudionici sastanka razmotrili su prijedloge u svezi s provedbom daljnjih aktivnosti, kako bi se u što većoj mjeri, spriječilo širenje zaraze.

 "Dužnosnici su pozvali na razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji, kao i na rad za dobrobit svih naših stanovnika. Važnim je naglašeno poštivanje svih donešenih mjera, preporuka i odluka, nadležnih institucija i medicinske struke, kako bi se što prije oporavili od pandemije koronavirusa", navodi u priopćenju HDZ BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Čović i Filipović sastali se s načelnikom Gruda, podržane aktivnosti vezane za razvoj općine

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!