Stranačke aktivnosti     | 31.03.2020. 16:24 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„U fabrici obuće 'Bema' ima zaraženih. Taj podatak imam nekoliko dana, ali sam čekao da nadležni preduzmu sve mjere, poput obavještenja radnika da bi se izvršilo testiranje, potrebnih stručnih mjera, upoznavanja javnosti sa ovom činjenicom, te procjenom da li pod ovim uslovima trenutno ova firma može nastaviti sa radom“, rekao je poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković i dodao:

„Međutim, kako se to nije desilo, osjećam moralnu obavezu da kao narodni poslanik pozovem nadležno ministarstvo da reaguje i preduzme sve mjere zaštite. To je izuzetno važno za cijelu našu zajednicu, svakog čovjeka i svakog zaposlenog u ovoj fabrici“.

On je podsjetio da je prije sedam dana bio kod Fabrike obuće „Bema“ i ukazao da prevoz radnika i uslovi u kojim rade nisu adekvatni trenutnoj situaciji:

„Tada smo dobili svakakve kvalifikacije, teške odgovore, ali smo i dalje upozoravali da to nije dobro. Jedino što se od tada promijenilo jeste da je angažovan drugi prevoznik sa većim autobusima. Međutim, pokazuje se da ni to nije dovoljno s obzirom na ozbiljnost situacije“, ističe Stanivuković.

Stanivuković ističe da je kontaktirajući sa radnicima saznao i da nisu upoznati da je među njima jedna zaražena osoba, te da nije izvršeno testiranje svih onih koji su tom osobom bili u kontaktu. On kaže da ima podatke o zaraženoj osobi, kada je testirana i da se nalazi u studentskom domu:

„Budući da smo jedna od rijetkih zemalja u kojoj je parlament suspendovan, moj jedini način da se obratim nadležnim je putem sredstava javnog informisanja. Bez, zaista, želje za ikakvim širenjem panike, ponovo ih pozovam da preduzmu sve mjere da se sačuva zdravlje svih nas. Danas je najmanje važno da li neko vodi fabriku, a pripada ovoj ili onoj organizaciji ili, kako se to kaže, čiji je. Važno je da svi damo svoj maksimum da sačuvamo zdravlje i da prema svima budu jednake mjere“, zaključio je Stanivuković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom