Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje

"Na prethodnoj sjednici Skupštine razmatrali smo mjere kojima bi zaštitili privredu u Brčkom i predložio sam mjere koje su danas dijelom i usvojene. One su u skladu sa mjerama koje je predložilo Predsjedništvo PDP-a i zadovoljan sam što ih je Vlada Brčko distrikta prepoznala kao sprovodive, konstruktivne i kao konkretne mjere koje će pomoći da održimo privredu i zadržimo radna mjesta“, rekao je poslanik u Skupštini Brčko distrikta i član Predsjedništva PDP-a Siniša Golić.

Vlada Brčko distrikta je na današnjoj sjednici usvojila prvi dio mjera za sanaciju štete u privredi, a koje podrazumijevaju uplate minimalnih plata za mjesec mart sa svim pripadajućim porezima i doprinosima za radnike u poslovnim subjektima kojima je zabranjen rad, uz uslov da su poslodavci uplatili poreze i doprinose u prva dva mjeseca tekuće godine, te subvenciju od 30% poreza i doprinosa onim poslovnim subjektima kojima je ograničen rad.

Golić je naglasio da će lično, kao i PDP Brčko, nastaviti sa konstruktivnim djelovanjem u cilju pomoći sugrađanima i izlaska iz krize prouzrokovane virusom korona sa što manje štetnih posljedica.

 

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.