Servisne informacije     | 01.04.2020. 08:41 |

Na Bjelašnici jutros minus 14, u Neumu 6 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - U Hercegovini, na istoku i u većem dijelu centralne Bosne jutros je oblačno . U ostalim područjima se izvedrilo. Slab snijeg pada u istočnim i jugoistočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica -14, Ivan-sedlo -6, Banja Luka, Sanski Most i Sokolac -4, Bihać i Doboj -3, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sarajevo i Tuzla -2, Livno i Srebrenica -1, Drvar, Prijedor i Zenica 0, Bugojno i Trebinje 1, Zvornik 2, Grude 3, Široki Brijeg i Stolac 4, Mostar 5, Neum 6 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa i opada.

U Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne danas će biti pretežno oblačno. Na sjeveru sunčano prijepodne, a u drugoj plovini dana se očekuje naoblačenje. Lokalno može pasti i veoma malo kiše u nizinama ili snijega u višim područjima.

U jutarnjim satima slab snijeg će padati u nizinama u istočnim i jugoistočnim područjima. Pretežno sunčano vrijeme bi se trebalo zadržati na području Krajine. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu BiH do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo