Magazin     | 01.04.2020. 12:06 |

U Pionirsku dolinu iz Klasa stiglo 1.500 kg hrane za životinje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1.aprila (FENA) - Pionirska dolina i zoo vrt su u vrijeme pandemije koronavirusa zatvoreni za posjetioce, ali svakodnevna ishrana i briga o životinjama koje se nalaze u zoološkom vrtu odvija se ustaljenom dinamikom i bez ikakvih poteškoća.

Iako  uprava preduzeća Park u čijem sastavu je i Pionirska dolina ulaže napore da od dobavljača na vrijeme osigura isporuku hrane i napitaka od kojih se svaki dan pripremaju obroci za životinje koje potiču iz svih krajeva svijeta, u tome ima svakako pomažu i društveno odgovorna preduzeća i dugogodišnji prijatelji Pionirske doline, čija podrška nije izostala ni u ovim vanrednim okolnostima, saopćeno je iz KJKP "Park".

- Jedno od tih preduzeća je i preduzeće Klas d.d. koje svoje proizvode i u vrijeme pandemije donira za ishranu životinja u ovoj zelenoj oazi. Tako je danas na adresu sarajevskog zoološkog vrta kompanija Klas d.d. isporučila ukupno 1.500 kilograma svojih proizvoda koji će se u narednim danima naći na meniju u sarajevskom zoološkom vrtu - navodi se u saopćenju.

Hranioci koji svaki dan u timovima dolaze i vode brigu o životinjama u zoološkom vrtu narednih dana ukusne poslastice pripremat će za lame, berberske ovce, jelene lopatare, bizona, škotska goveda, eland antilope, zebre i alpake, od mekinja kojih je iz Klasa u Pionirsku dolinu danas stiglo ukupno 1.200 kilograma.

Ostalih 300 kilograma hrane, također proizvodi su kompanije Klas d.d., a osim ovim životinjama, bit će posluženi i raznim vrstama peradi.

Tu su svakako i labudovi, divlje patke i guske koje ovog proljeća uživaju u novouređenom ambijentu dva vještačka jezera.

- Dio donirane hrane bit će i obrok za druge ptice, posebno divlje patke koje tokom doručka i ručka slobodno dolaze na jezera u Pionirskoj dolini. Primjer kompanije Klas d.d. mogu slijediti i druga društveno odgovorna preduzeća u Sarajevu, ali i BiH, i to posebno u ovim kriznim momentima kad je kolektivna odgovornost i prijateljska saradnja, posebno domaćih firmi itekako značajna i potrebna svima - saopćeno je iz KJKP "Park".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

RZC'Pionirska dolina' zatvoren za posjetioce zbog čišćenja vještačkih jezera

Zabava u 'Pionirskoj dolini' - Predstavljena tigrica, nova stanovnica zoo-vrta

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom