Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 11:58 |

Vijeće nacionalnih manjina BiH - Apel za pomoć pripadnicima nacionalnih manjina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine Andrija Svatok uputio je, uime Vijeća, apel svim nadležnim institucijama u BiH da posvete posebnu pažnju i upute podršku i pomoć pripadnicima nacionalnih manjina u našoj zemlji. 

 - Vijeće nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, povodom pandemije koronavirusa u svijetu i u BiH, apelira na sve nadležne institucije u našoj zemlji da posvete posebnu pažnju pripadnicima nacionalnih manjina.

Od institucija BiH, oba entiteta, Brčko Distrikta i lokalnih zajednica, Vijeće nacionalnih manjina BiH traži da hitno osiguraju pomoć i dostavu prehrambenih artikala, dezinfekcionih sredstava, maski i svih drugih potrepština za sigurno prevazilaženje ove krize svim pripadnicima nacionalnih manjina, a posebno pripadnicima romske nacionalne manjine, kao najbrojnije u BiH.

Istovremeno, Vijeće nacionalnih manjina BiH apelira na sve pripadnike nacionalnih manjina u našoj zemlji da se pridržavaju svih donesenih mjera od nadležnih organa u ovoj situaciji, a sve građane BiH poziva na odgovorno ponašanje i solidarnost u ovim teškim trenucima – navodi se u apelu, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana