Svijet     | 01.04.2020. 13:15 |

U SAD-u preko četiri hiljade umrlih od posljedica zaraze koronavirusom

FENA Internet

WASHINGTON, 1. aprila (FENA) - Broj  umrlih od posljedica zaraze koronavirusom u Sjedinjenim Državama dosegao je 4.079 u srijedu ujutro, prema podacima Univerziteta Johns Hopkins.

Do srijede ujutro, Sjedinjene Države, koje su prve u svijetu po broju potvrđenih zaraženih osoba, prijavile su 189.510 slučajeva zaraze, pokazao je ažurirani broj Centra za sistemsku nauku i inžinjering pri Univerzitetu.

Država New York, epicentar izbijanja epidemije, zabilježila je više od 75.833 slučajeva zaraze i 1.714 smrtnih slučajeva, što su najveće brojke od svih američkih saveznih država.

Tokom konferencije za novinare u Bijeloj kući u utorak, američki predsjednik Donald Trump upozorio je na "veoma teške dvije sedmice" koje će uslijediti, prenosi Xinhua.

- Nadam se da ćemo u ovom periodu ugledati svjetlo na kraju tunela, ali će ovo biti veoma, veoma teške dvije sedmice - rekao je Trump novinarima.

Govoreći na istoj konferenciji, Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, rekao je da bi se Sjedinjene Države trebale pripremiti za scenario da će 100.000 Amerikanaca umrijeti u ovoj pandemiji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo