Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 14:14 |

Opća bolnica strogo se pridržava protokola propisanih za novonastalu situaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Zlatko Kravić obišao je prostor na ulazu u tu bolnicu, u kojem se vrši trijaža pacijenata te izrazio zadovoljstvo urađenim.

Podsjeća da su za medicinske timove nabavljena zaštitna odjela, precizno određen put pacijenta, kao i kretanje svih uposlenika, a da su higijenske i druge mjere podignute na najviši nivo da bi se izbjeglo eventualno unošenje virusa u tu bolnicu.

- Svi pacijenti s nepovoljnom epidemiološkom slikom upućuju se u ambulantu za febrilna stanja, gdje im se radi test na COVID-19. Medicinsko i drugo osoblje strogo se pridržava svih propisanih protokola za novonastalu situaciju - navode iz Opće bolnice.

Početkom nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, u Općoj bolnici 'Prim.dr. Abdulah Nakaš' uspostavljen je novi režim prijema pacijenata u tu zdravstvenu ustanovu.

Trijaža pacijenata vrši se u kontejnerima, koji su postavljeni na ulazu u tu bolnicu. Svim pacijentima se mjeri tjelesna temperatura i uzima epidemiološki upitnik, nakon toga ljekar procjenjuje nastavak zdravstvenog tretmana.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Papa Franjo kaznio kardinala Raymonda Burkea, konzervativnog visokog američkog svećenika

Više EU zemalja traži mjere protiv Srbije ako se utvrdi povezanost s napadom na Kosovu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo