Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 14:06 |

Svečana prisega mladih policajaca u HBŽ-u

FENA Mario Loncar

LIVNO, 1. travnja (FENA) - Svečanom prisegom u krugu policijskih postaja na području Hercegbosanske županije (HBŽ) u srijedu je započeo probni rad za 47 kadeta.

 Nakon prisege uručena su rješenja o prijemu u radni odnos i postavljenju, rješenje o dodjeli početnog čina (policajac), primjerak Etičkog kodeksa, diplome o završenoj Policijskoj akademiji, kao i oružje i streljivo.

 Probni rad obuhvaća uvođenje u posao i traje 12 mjeseci, a za vrijeme trajanja probnog rada policijski službenici obavljat će redovite policijske dužnosti i odgovornosti. 

 Prisegu je danas također dalo pet državnih službenika, a zbog opasnosti od koronavirusa i poštivanja svih mjera zabrane i opreza, polaganje prisege, unatoč lošim vremenskim uvjetima, upriličeno je u krugu policijskih postaja.

 Uz prigodno obraćanje ministra MUP-a HBŽ-a Darinka Mihaljevića i ravnatelja policije Ilije Jakića, naglašeno je da se radi o jednoj od boljih generacija koje će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi, čuvati službene tajne i poštivati prava čovjeka te čuvati živote, osobnu sigurnost i imovinu građana.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'