Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 14:12 |

Preko 100 vizira isporučeno medicinskom osoblju SKB-a Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. travnja (FENA) - Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (SUM) zajedno sa sponzorima u srijedu su isporučili preko 100 vizira za medicinsko osoblje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Studenti FSRE-a i Studentski zbor SUM-A zajedno sa sponzorima zadnjih dana rade na izradi zaštitnih vizira za medicinsko osoblje, isporučeno je 100 vizira, a za izradu jednog zaštitnog vizira potrebno je otprilike tri sata da se isprinta.

"Sitnicom koju radimo želimo poručiti hvala cijelom medicinskom osoblju na plemenitom i nesebičnom radu za vrijeme cijele pandemije coronavirusa. Ove fotografije su samo poticaj, za nas, da nastavimo s inicijativom i zaštitimo one koji štite nas", rekla je jedna od inicijatora ove akcije Laura Bogdan.

Nakon objave na društvenim mrežama o inicijativi odazvao se i veliki broj pojedinaca i firmi koji su ih podržali i pridružili im se u printanju.

"Studentima su i dalje potrebni 3D printeri. Ukoliko imate 3D printer, dimenzije cca minimalno 200×200×200 (treća dimenzija može varirati) ili poznajete nekoga, javite nam se i pomozite akciji izrade zaštitnih vizira" poručuju iz Studentskog zbora SUM-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

SKB Mostar: Povećan broj prijema bolesnika s respiratornim infekcijama

Vlada ŽZH: Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 230.000,00 KM

Danas otvaranje nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'