Servisne informacije     | 01.04.2020. 14:42 |

U BiH sutra sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - U Bosni će sutra biti sunčano uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -6 i -1, a na jugu BiH do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 7 i 12, na jugu BiH do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -4 stepena, a najviša dnevna  oko 9 stepeni.

Najviše sunčanog vremena danas je bilo na podučju Krajine. U većem dijelu BiH je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Snijeg je registrovan u istočnim i jugoistočnim područjima i dijelu centralne Bosne.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -12, Ivan-sedlo i Sokolac -2, Sarajevo 0, Srebrenica 1, Bugojno i Jajce 3, Livno, Tuzla i Zenica 4, Drvar i Zvornik 5, Doboj, Gradačac i Trebinje 6, Bijeljina, Široki Brijeg 7, Banja Luka, Mostar, Sanski Most i Stolac 8, Prijedor 9; Bihać, Grude i Neum 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta