Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 15:08 |

Džaferović: Rabita će podržati Bosnu i Hercegovinu sa 300.000 dolara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. april (FENA) - Svjetska muslimanska liga (Rabita), međunarodna nevladina organizacija koja se bavi pitanjima islama i muslimana u svijetu, podržaće Bosnu i Hercegovinu sa 300.000 dolara vlastitih sredstava u borbi protiv pandemije korona virusa.

O tome je generalni sekretar Svjetske muslimanske lige Mohammed Abdul Karim Al-Isaa pismom obavijestio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Al-Isaa je nedavno boravio u BiH, gdje se uz ostalo, sastao i sa Džaferovićem, te odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

-Iako je riječ o organizaciji koja se prevashodno bavi promoviranjem islamskih vrijednosti i saradnje, te u svom programu nije fokusirana na ovakvu vrstu podrške, generalni sekretar Al-Isaa našao je mogućnost da i na ovakav način podrži našu zemlju. To ćemo, svakako, znati cijeniti. Zatražio sam da novac bude uplaćen na račun institucija BiH na kojem će se nalaziti i druga sredstva za podršku u borbi protiv pandemije, kazao je Džaferović za Fenu.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Humanitarne grupe ne mogu učiniti ništa da zaštite osoblje u Pojasu Gaze

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana