Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 15:47 |

Predsjedavajući Džaferović razgovarao sa šefom Delegacije EU u BiH Sattlerom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom. 

Jedna od tema razgovora bila je hitno provođenje procedura u institucijama BiH, kako bi naša zemlja što prije zvanično pristupila sporazumu Evropske unije o zajedničkoj nabavci medicinske opreme potrebne za borbu protiv koronavirusa, posebno respiratora. 

Sagovornici su se saglasili da je u ovom trenutku potrebno sve političke razmirice ostaviti po strani, kako bi se kroz saradnju svih aktera omogućio zajednički efikasniji odgovor na pandemiju koronavirusa i ekonomske posljedice koje će pandemija izazvati. 

Ambasador Sattler je u tom kontekstu posebno potcrtao zajedničku izjavu Predsjedništva BiH, te naglasio da je dosadašnja reakcija institucija u BiH na svim nivoima, kao i samih građana, izuzetno dobra. 

Predsjedavajući Džaferović naglasio je značaj angažmana i podrške koju Evropska unija pruža Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo