Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 15:47 |

Zasjedalo Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 1.aprila (FENA) – Ekonomsko-socijalno vijeće Bosanskopodrinjskog kantona (BPK ) Goražde na današnjoj sjednici imenovalo je koordinacioni tim čiji je zadatak sačiniti prijedlog mjera za ublažavanje posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa i dostaviti ga Vladi BPK Goražde na razmatranje.

Tim će činiti predstavnici Vlade BPK i ministarstva za privredu, Udruženja poslodavaca, Privredne komore, Obrtničke komore i predstavnici sindikata.  

Kako je istaknuto, svjesna značaja svakog radnog mjesta, Vlada BPK Goražde namjerava uz podršku socijalnih partnera kreirati programe koji će stimulisati privredu i obrtnike.

Takođe, Vlada BPK Goražde će nastaviti provoditi aktivnosti usmjerene ka višim nivoima vlasti, od kojih očekuje puno razumijevanje u pogledu specifičnosti položaja BPK Goražde i ograničenja koje ima budžet BPK Goražde.

Iz Vlade BPK Goražde su pozvali sve privrednike i obrtnike da se maksimalno uključe u ovaj proces jer, naglašeno je, samo uz njihovu podršku i objektivnost se može djelovati, kako bi se pomoć prilagodila stvarnom stanju na terenu, obzirom da pandemija nije pogodila sve privredne grane u istom obimu.

 Intencija Vlade BPK Goražde je da prioritet u saniranju posljedica pandemije imaju oni privredni subjekti koji pokažu društvenu odgovornost,  ne žureći da otpuštaju radnike, jer je cilj zadržati svao radno mjesto – rečeno je danas.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo