Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 16:20 |

Podrška IK Sarajevo Publishing učiteljima i nastavnicima u vanrednim okolnostima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1.aprila (FENA) -Izdavačka kuća „Sarajevo Publishing“ je uporedo s početkom realizacije online nastave stavila na raspolaganje školama i prosvjetnim radnicima sve elektronske materijale, kako bi im olakšali postojeće stanje i online izvođenje nastave, saopćeno je iz ove izdavačke kuće.

U saopćenju se ističe da su nastavnicima za novi model rada bili naročito važni materijali u elektronskoj formi, koje bi prilagođavali i dijelili s kolegama i učenicima.

„Sarajevo Publishing“ je tako učinio dostupnim udžbenike u elektronskoj formi, audio fajlove, prezentacije, nastavne filmove i dodatni pomoćni materijal. Svi sadržaji su dostupni na obrazovnom portalu i učitelji nastavnici im, bez ograničenja, mogu pristupiti nakon registracije na www.obrazovniportal.ba.

 Iz ove izdavačke kuće pozivaju učitelje i nastavnike da se pridruže i u kreiranju novih materijala, koji će biti dostupni svim prosvjetnim radnicima, te da  pošalju informacije o tome na koji način rade u vanrednim uvjetima, ali i šta bi im bio koristan materijal, na čijoj bi se pripremi radilo, saopšteno je iz IK “Sarajevo Publishing”.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Brod s 200 tona pomoći za Gazu krenuo sa Kipra

Von der Leyen najavila otvaranje koridora s pomoći za Palestince između Kipra i Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo