Ekonomija     | 01.04.2020. 19:14 |

Predsjedavajući Skupštine KS Čelik i ministar Kapidžić u posjeti općini Trnovo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić i predstavnici Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo posjetili su općinu Trnovo, gdje ih je načelnik Ibro Berilo upoznao sa razvojnim planovima i potencijalima ove općine.

Mnoštvo je projekata koje predstavnici ove općine žele realizirati u budućnosti. Svi urbanistički projekti u potpunosti su u skladu sa infrastrukturnim projektima Kantona Sarajevo, a njihova realizacija učinit će općinu Trnovo mjestom sa kvalitetnom zimskom i ljetnom ponudom.

Međutim zbog krize izazvane panedmijom COVID-19 Kanton  Sarajevo  će obratiti posebnu pažnju na rebalans budžeta kojim će se prvenstveno pomoći ugrožene skupine ljudi, te je  upitno  da li će realizacija  započeti ove godine.

Trenutno je primarno osigurati pomoć privrednicima i građanima koji su najviše pogođeni posljedicama globalne pandemije.

Neki od projekata na kojima se planira nastaviti raditi jesu: izgradnja poslovno-sportskog centra Trnovo, parcelacija Tušila, rekonstrukcija putne infrastrukture, realizacija UP Kolijevka, UP Babin Do, UP Gornja Grkarica, izgradnja memorijalnog centra Proskok, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'