Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 19:09 |

Rješenje za testiranje koje je zatraženo je formalno-pravne prirode (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Novi koronavirus nije bio na spisku zaraznih bolesti u skladu sa zakonom koji uređuje oblast zaštite stanovništva od zaraznih bolesti te stoga niko nije mogao biti formalno verificiran, kazao je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

Objašnjavajući akt Federalnog ministarstva zdravstva u kojem je navedeno da nijedna zdravstvena ustanova u Federaciji BiH nema rješenje za obavljanje mikrobiološke djelatnosti, laboratorijske izolacije i identifikacije uzročnika zaraznih bolesti istakao je da je to rješenje zatraženo od svih institicija i da je formalno-pravne prirode, te da se ne dovodi u pitanje testiranje.

- Sarajevski klinički centar svoje provjere je radio u međunarodnim laboratorijama, gdje je potvrđena tačnost svih podataka, a drugi klinički centri su to uradili u Sarajevu. Apsolutna verifikacija i sigurnost što se tiče podataka postoji - naglasio je Čerkez.

Poručio je da sva tri klinička centra u FBiH imaju ljudske i sve druge resurse da odgovore zahtjevu te da će uskoro biti riješeno.

Pogledajte http://fena.ba/video/4241

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1KNm2Kgx2p2WFGzt1NnAacN9Pkx5HQ4U2?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čerkez: Omikron soj od danas prisutan u BiH (VIDEO)

Čerkez: Omikron soj od danas prisutan u BiH

Čerkez: Omikron virus još nije detektovan u BiH, što ne znači da ga nema (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom