Svijet     | 02.04.2020. 10:04 |

Izraelski ministar zdravstva pozitivan na koronavirus

FENA Internet

TEL AVIV, 2. aprila (FENA) - Novi koronavirus prisiljava sve veći broj visokih izraelskih zvaničnika na izolaciju nakon što je ministar zdravstva, koji je imao česte kontakte s premijerom Benjaminom Netanyahuom, bio pozitivan na taj virus, saopćilo je u četvrtak ministarstvo zdravstva te zemlje.

Na Bliskom istoku ima preko 78.000 potvrđenih slučajeva virusa i preko 3.500 osoba je umrlo.  Većina zaraženih je u Iranu.

Izraelski ministar zdravstva Yaakov Litzman i njegova supruga, koja je, takođe, zaražena virusom, nalaze se u izolaciji, osjećaju se dobro i pod liječničkim su nadzorom, javio je AP.

Direktor ministarstva zdravstva i Litzmanovo osoblje i sami su pod karantenom, a ministarstvo je saopćilo da će zahtjeve za ulazak u izolaciju uputiti onima koji su bili u kontaktu s ministrom u posljednje dvije sedmice.

Izraelski dnevni list Haaretz izvještava da će čelnik izraelske špijunske agencije Mossad i direktor Vijeća za nacionalnu sigurnost ući u izolaciju jer su se sastajali s Litzmanom.

Netanyahu, koji je do sada na testiranju bio negativanje, od ranije je u karantenu nakon što je njegov bliski pomoćnik pozitivan na virus.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'