Stranačke aktivnosti     | 02.04.2020. 10:29 |

Saopćenje za javnost GO SDA Bihać

FENA Saopćenje

Povodom aktuelne situacije uzrokovane pandemijom COVID-19, rukovodstvo Gradske organizacije SDA Bihać zajedno sa svim izabranim zvaničnicima u potpunosti se stavlja na raspolaganje Štabu civilne zaštite Grada Bihaća, te poziva svoje članove i simpatizere da učine isto.

Gradska organizacija SDA Bihać apeluje na građane Grada Bihaća da se u interesu zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja ostalih ponašaju odgovorno i da poštuju sve mjere koje su propisale nadležne institucije u vezi sprečavanja širenja korona virusa, te poziva nadležne institucije da u interesu sprečavanja širenja epidemije pooštre sankcije za nepridržavanje propisanih mjera.

Gradska organizacija SDA Bihać predlaže osnivanje Fonda za pomoć privrednim subjektima čije je poslovanje ugroženo usljed aktuelne situacije, zdravstvenim ustanovama na području Grada Bihaća te humanitarnim organizacijama. U smislu navedenog podržat ćemo prijedloge Gradonačelnika i Kriznog štaba da se, kada ocijeni potrebnim, kroz Rebalans Budžeta osiguraju inicijalna sredstva za pomenutu namjenu.

Gradska organizacija SDA Bihać podržava dosadašnje aktivnosti Gradske uprave preko Centra za socijalni rad Bihać a u vezi podjele humanitarnih paketa socijalno ugroženim osobama u vrijeme vanrednih okolnosti kao i aktivnosti oko ublažavanja migrantske krize na području Grada.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Gradski odbor SDA Bihać: Migrantske porodice bit će izmještene

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu