Regija     | 02.04.2020. 14:08 |

Slovenija dobila veću količinu zaštitne opreme iz Češke

FENA Agencije

LJUBLJANA, 2. travnja (FENA) - Slovenija je dobila pošiljku zaštitne opreme za borbu s koronavirusom iz Češke, iz koje je stiglo milijun kirurških maski i 200.000 maski FFP2, kakve koriste zdravstveni djelatnici, potvrdila je na twitter profilu slovenska vlada.

Slovenski premijer Janez Janša na svom je twitteru naveo da je neophodno potrebna oprema za dolazeći vrhunac epidemije, koji se očekuje u Sloveniji, prebačena iz Češke zrakoplovom mađarske vlade pa je na pomoći zahvalio češkom premijeru Andreju Babišu, ali i mađarskom Viktoru Orbanu.

"Vratit ćemo vam čim bude moguće", napisao je na twitteru Janša jer je Slovenija sličnu pošiljku dobila i prošli tjedan.

Od zaštitne opreme i sredstava Sloveniji najviše u sadašnjoj fazi epidemije nedostaju respiratori za oboljele od Covida-19 na intenzivnim odjelima te najučinkovitije zaštitne maske standarda FFP2 i FFP3, koje koristi u prvom redu medicinsko osoblje.

Na nedostatak opreme i zaštitnih sredstava tuže se još uvijek i djelatnici domova za umirovljenike, u koje se opasno proširila zaraza, pa petina od zaraženih koronavirusom dolazi iz te populacije, a iz domova za starije je i najveći broj od do sada 15 umrlih, javlja Hina. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana