Bosna i Hercegovina     | 02.04.2020. 14:44 |

Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo obezbijedio kontejner za trijažu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo na čelu sa komandantom općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom, s ciljem da se spriječi širenje koronavirusa i poveća stepen zdravstvene zaštite stanovništva, obezbijedio je kontejner za trijažu pacijenta koji je postavljen ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo.

- S obzirom da je Dom zdravlja Novo Sarajevo dio organizacione strukture općinskog Štaba civilne zaštite i da praktično sve što se ovdje dešava možemo definisati kao prvu liniju odbrane u borbi protiv koronavirusa cilj nam je, prije svega, poboljšati higijensko-epidemilošku situaciju i stvoriti što bolje uslove za ljude koji ovdje rade. To je značajan napredak u odnosu kako i gdje je do sada radilo medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove - naglasio je komandant općinskog Štaba civilne zaštite Nedžad Koldžo.

Iz Općine Novo Sarajevo podsjećaju da je u prethodnom mjesecu Službi prve medicinske pomoći Doma zdravlja Novo Sarajevo uručeno sanitetsko vozilo u vrijednosti 90.000 KM i neophodna medicinska oprema, rukavice, zaštitne maske, viziri, naočale i dezinfikaciona sredstva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Općina Novo Sarajevo izradila E-registar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo