Bosna i Hercegovina     | 02.04.2020. 20:04 |

Čović s federalnim dužnosnicima HDZ-a BiH razgovarao o ekonomskim mjerama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. travnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je u četvrtak video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije Bosne i Hercegovine. Fokus sastanka bile su ekonomske mjere za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica koje, uz zdravstvene probleme, predstavljaju najveći trenutni izazov gospodarstava diljem svijeta, priopćio je HDZ BiH.

 Prijedlog zakona HDZ-a BiH, koji će u Vladu F BiH biti upućen 3. travnja, obuhvaća set mjera za što skoriju ekonomsku stabilizaciju te zaštitu radnika i poduzeća. Ključnim je istaknuta potreba prilagođavanja i usklađivanja postojećih zakonskih okvira s trenutnom situacijom, provođenje rebalansa proračuna, omogućavanje oživljavanja gospodarstva nakon ove krize.

 Važnim je istaknut pozitivan stav pri sveukupnoj pomoći svim gospodarskim subjektima. Pravična raspodjela pomoći i nastavak svih započetih projekata naznačeni su neizostavnim prioritetima koji će osigurati ujednačen pristup rješavanju izazova koronavirusa uz istodobni nastavak izgradnje budućnosti Bosne i Hercegovine.

 "Zdravstveno, gospodarsko i socioekonomsko stanje u Federaciji BiH zahtijeva žurnu rekaciju svih razina vlasti, s kvalitetnim zakonskim rješenjima i mjerama pomoći, prije svega realnom sektoru, malim i srednjim poduzećima te ukupnom gospodarstvu", zaključeno je danas u razgovoru, s naglaskom na inzistiranje na radu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

 Na sastanku je i ponovno istaknuto kako se dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora protive pokušajima sprječavanja rada Parlamenta Federacije BiH i da se sve odlučuje u Vladi. Takve pokušaje dužnosnici oštro osuđuju i odbacivaju, kao i pokušaje donošenja odluke koje nisu u ustavnoj nadležnosti Federacije BiH

 "Dužnosnici su pozvali na žurno zakonski utemeljeno djelovanje svih institucija vlasti, te su i ovom prilikom uputili poziv na poštivanje poštivanje donesenih mjera, svih nadležnih institucija i medicinske struke, za brži oporavak od pandemije koronavirusa", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo