Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 13:16 |

Predloženo produljenje pritvora za osumnjičene u predmetu 'Sky'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je, u okviru predmeta kodnog naziva "Sky" koji se odnosi na međunarodnu operaciju u borbi protiv krijumčarenja velikih količina opojne droge marihuana sa područja Crne Gore u BiH, te dalje prema teritoriju Hrvatske i Europske unije, prema Sudu BiH uputio prijedlog za produljenje mjere pritvora za  četvoricu osumnjičenih.

Produljenje pritvora predloženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te ponovno počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i terete se da su djelujući kao organizirana kriminalna skupina, organizirali i realizirali više kamionskih transporta opojne droge marihuana, sa područja Albanije preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje prema Hrvatskoj i zemljama EU, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Provođenjem istrage Tužiteljstvo BiH i partnerske agencije za provođenje zakona u BiH i zemljama regiona, dokumentirale su transporte više stotina kilograma ove opojne droge, te su u organiziranim akcijama izvršena presretanja, pronalazak i zaplijene velike količine opojne droge.

Osumnjičeni se terete da su počinjenjem kaznenih djela ostvarili nezakonitu imovinsku korist od najmanje 2,5 milijuna KM, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana