Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 15:15 |

Opsenica i Gudeljević razgovarali o epidemiološkom stanju u HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. ožujka (FENA) - Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Goran Opsenica u petak su u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u Mostaru održali radni sastanak na kojem su analizirali aktualno zdravstveno i epidemiološko stanje u HNŽ-u nastalo pojavom koronavirusa.

Ministar Opsenica izvijestio je ministricu Gudeljević o svim aspektima stanja u svezi s pojavom koronavirusa, poglavito o mjerama koje poduzimaju Ministarstvo zdravstva, Vlada HNŽ-a i Županijski stožer civilne zaštite te o organiziranju zdravstvenog sustava s naglaskom na "covid bolnicu".

Ministricu civilnih poslova BiH zamolio je za pomoć, ponajprije u vidu zaštitne opreme, testova i respiratora.

Gudeljević je izrazila zadovoljstvo iscrpnim i nepristranim informiranjem, pohvalivši napore svih sudionika sustava borbe protiv koronavirusa u HNŽ-u i izrazivši spremnost pomoći, u sklopu mogućnosti, u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Uputila je apel svim stanovnicima HNŽ-a da poštuju preporuke, mjere i zapovijedi mjerodavnih tijela te izrazila uvjerenje  "da ćemo zajedničkim snagama pobijediti ovu pošast koja nas je zadesila", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom