Stranačke aktivnosti     | 03.04.2020. 15:28 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Klub vijećnika Naše stranke Centar: Rukovodstvo Općine Centar ponovo palo na ispitu
Vijećnici Naše stranke u Općinskom vijeću Centar pozdravljaju odluku da se u vanrednim okolnostima sjednice Vijeća održavaju elektronskim putem. Međutim, rezultat prve elektronske sjednice bio je šamar svim građanima Općine Centar s obzirom na to da ista formalno nije ni započeta. Dnevni red ove hitne elektronske sjednice nije usvojen s jedne strane zbog amaterizma u rukovodstvu Općinskog vijeća i insistiranja da se na dnevni red stave tačke dnevnog reda koje ni u kom slučaju ne zaslužuju karakter hitnosti, a s druge strane što načelnik Ajnadžić nije dostavio materijale za jedinu tačku dnevnog reda zbog koje je i sama sjednica zakazana, a to je oslobađanje zakupaca poslovnih prostorija i javnih površina u vlasništvu Općine Centar od plaćanja rente.
Svjesni situacije da nije ni vrijeme ni mjesto za pravljenje razlika između pozicije i opozicije, jer svi zajedno moramo učiniti sve da interventnim mjerama spasimo živote, ublažimo ekonomske i socijalne posljedice uzrokovane Corona virusom, pozivamo nadležne da u što skorijem vremenu sazovu Kolegij Vijeća i zakažu novu elektronsku sjednicu sa hitnim tačkama dnevnog reda i spremnim materijalom. Od načelnika Ajnadžića tražimo da što prije predloži rebalans budžeta kojim će se preraspodijeliti sredstva za spas privrednog i zdravstvenog sektora.
Svim sugrađanima želimo dobro zdravlje!
Odjel za odnose s javnošću

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana