Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 19:38 |

Pjesma i spot posvećeni Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Bosanskohercegovački autori, muzičari i producenti snimili su pjesmu i spot ''Sarajevo me zovu'' u povodu Dana obilježavanja opsade Sarajeva, 5. aprila, i Dana grada Sarajeva, 6. aprila.

Pjesma i spot su uvod u premijerno emitiranje promotivnog filma o Sarajevu, a koji će biti emitiran na Dan grada Sarajeva.

Iz Grada Sarajeva poručuju da je projekt pripreman prije pandemije koronavirusa, ali da je njegova finalizacija u vrijeme vanrednog stanja pružila novu dimenziju ljubavi i posebnog odnosa prema Sarajevu.

 - Obilježavanje ova dva velika datuma za Sarajevo je naša obaveza bez obzira na okolnosti. Pronašli smo način da podijelimo emocije sa svima, da uz nezaboravnu muziku, sjajan tekst i prelijepe kadrove Sarajeva podržimo jedni druge u ovo vrijeme odgovornosti, strpljenja i borbe - istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Autor muzike i aranžmana je Adnan Zilić, tekst je napisao Dino Muharemović, a izvođač je Eldin Huseinbegović. Na projektu su bili angažirani i Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Borjan Milošević te Mahir Sarihodžić.

Pjesma i spot dostupni su na: https://www.youtube.com/watch?v=7u5flyZCSy0&feature=youtu.be

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu