Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 20:30 |

U Županiji Zapadnohercegovačkoj 36 osoba zaraženih koronavirusom

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 3. travnja (FENA) - Stožer Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) saopćio je da su iz SKB Mostar zaprimili informaciju o četiri osobe pozitivne na koronavirus (Covid-19), dvije s područja Širokog Brijega i dvije s područja Gruda.

Dosada je na prostoru ŽZH zaraženo 36 osoba, 25 iz Širokog Brijega, sedam iz Gruda, četiri iz Posušja, navodi se u izvješću Stožera CZ ŽZH.

Također, dodaje se da ih je Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH obavijestilo kako nije zabilježen nijedan prekršitelj policijskog sata, ograničenja kretanja za dobne skupine niti samoizolaciju u protekla 24 sata.

Prema zadnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, u samoizolaciji se nalazi 969 osoba, što predstavlja porast od jedne osobe u odnosu na prethodni dan (320 Široki Brijeg, 316 Posušje, 196 Ljubuški i 137 Grude).

Kako se napominje, danas je na sjednici donesena odluka o produženju rada u trgovinama sa 16 na 18 sati radnim danima za trgovine koje će organizirati rad u smjenama, subotom je određen rad do 13 sati, a nedjeljom je zabranjen rad svim trgovinama.

Trenutno važi policijski sat od 20 do 5 sati. Broj operativnog centra je 121, podsjećaju iz Stožera CZ ŽZH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Leko: ŽZH obiteljima s troje i više djece do sada isplatila 12.836.000 KM

Zbog pozitivnog prirodnog priraštaja ŽZH rebalansom uvećava stavku za porodiljne naknade

ŽZH isplatila 536.667 KM poticaja za animalnu proizvodnju 

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'