Bosna i Hercegovina     | 05.04.2020. 10:41 |

Zabranu kretanja izvan mjesta prebivališta prekršilo 57 osoba u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 5. aprila (FENA) – Zabranu kretanja u Republici Srpskoj (RS) u vrijeme policijskog sata prekršilo je 37 osoba, dok je 57 prekršajno sankcionisano, jer nisu poštovali zaključak o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta.

Ta zabrana se odnosi na period subotom od 12.00 do nedjelje u 18.00 sati.

Po podacima policije za protekla 24 sata u tom bh. entitetu jedna osoba je prekršila izrečenu mjeru izolacije i uručen joj je prekršajni nalog.

Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Protekle noći, u 01.35 sati, radnik javnog preduzeća „Autoputevi RS“ prijavio je Policijskoj stanici Prnjavor da je nepoznata osoba došla pješke na naplatno mjesto „Prnjavor“ i napravila štetu kod naplatne kućice, nakon čega je pobjegla.

Utvrđeno je i da je ta soba, u vrijeme zabrane kretanja svim osobama na javnim površinama, iz kolovoza iščupala vertikalnu plastičnu zapreku, polupala staklo na svjetlosno-signalnom uređaju koji se nalazi na ulazu u naplatno mjesto, a nakon toga oštetila kamere.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je događaj kvalifikovala kao krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je djelo izvršeno u vrijeme zabrane kretanje svih lica na javnim površinama.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

U prometnoj nesreći u Mostaru teško ozlijeđena 74- godišnja pješakinja

Kosovskog državljanstva se za 16 godina odreklo oko 57.000 građana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo