Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 10:45 |

Kolegij danas razmatra izmjene Poslovnika o radu Kolegija i Skupštine ZDK

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 6. aprila (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (SZDK) Ćazim Huskić zakazao je za danas u 11.00 sati sjednicu Kolegija SZDK na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda trebala biti "Izmjena Poslovnika o radu Kolegija i SZDK" - kazao je u izjavi za Fenu predsjedavajući Huskić.

- Cilj ovih izmjena je da se, zbog vanrednih okolnosti, ubuduće omogući održavanje sjednica putem informacionih tehnologija. Sjednice Kolegija možemo i po aktuelnom Poslovniku, u slučaju hitnosti, održavati telefonskim putem, ali sada želimo da se izmjenama osigura da Kolegij i Skupštinu možemo održavati na daljinu, uz pomoć novih tehnologija. Naravno, o svemu tome će konačanu odluku dati zastupnici na samoj sjednici SZDK - ističe Huskić.

On napominje da je Vlada ZDK pripremila rebalans budžeta za 2020. godinu, koji je u petak uputila na potvrdu u Fedralno ministarstvo finansija.

- Ako tokom dana, odnosno do sutrašnje sjednice Vlade ZDK stigne potvrda rebalansa budžeta, održali bismo sjednicu Skupštine ZDK do kraja ove sedmice. Vjerovatno bi sjednica bila održana u petak, kada bi se i raspravljalo i o rebalansu budžeta. Sjednicu, koja će biti hitnog karaktera, možemo zakazati za 24 sata - objašnjava Huskić.

Naredna sjednica SZDK, najavljuje on, morat će ipak biti održana u sali SZDK te uz fizičko prisustvo zastupnika, ali će danas biti odlučeno koliki je optimalan broj njih za sudjelovanje u radu na toj sjednici.

- Bilo je inicijativa da se smanji broj zastupnika, ali ja nikome ne mogu zabraniti da sudjeluje u radu. Danas ćemo sa predsjednicima klubova političkih stranaka razgovarati o tome koliki bi bio optimalan broj zastupnika na toj sjednici, na kojoj moramo imati kvorum za usvajanje odluka. Danas ćemo, eventualno, odlučiti da li će u dnevni red za tu sjednicu SZDK biti uvrštena još neka tačka dnevnog reda - zaključio je Huskić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Redovna sjednica Skupštine ZDK 18. februara

Sutra zasjeda Kolegij Skupštine ZDK, u utorak izbor delegata za Dom naroda FBiH

ZDK: Skupština zakazana za 20. decembar i bez Odluke o privremenom finansiranju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu