Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 11:49 |

Tuzla – Redovi za isplatu martovskih penzija

FENA

TUZLA, 6. aprila (FENA) – Isplata martovskih penzija u Tuzli odvija se uz dosta poteškoća. Penzionerima je naredbom Kriznog štaba Federacije BiH omogućeno da napuste svoje domove da bi u bankama i na bankomatima, u vremenu od 8.00 do 12.00 sati, mogli podići penzije. Ta naredba važit će do kraja sedmice.

Od jutra se pred pojedinim bankama mogu vidjeti dugački redovima starijih osoba koje, istina, imaju maske i rukavice, ali se malo ko pridržava uputstva o fizičkoj distanci.

Banke, nažalost, nisu pronašle dobar modus za isplatu, dok penzioneri koji novac podižu putem pošte imaju privilegiju da im poštari penzije isplaćuje na kućnom pragu.

Najveće gužve primijećene su ispred NLB banke koja je, kako se doznaje od penzionera, za te namjene odredila samo glavnu poslovnicu u centru Tuzle.

Redova ima i pred drugim bankama, pa se postavlja pitanje da li se time dovodi u pitanje sistem borbe protiv širenja koronavirusa, a najstarija populacija nesvjesno izlaže mogućnosti zaraze.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana