Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 14:02 |

Grupa umjetnika objavila video 'Sarajevo će biti, sve drugo će proći' (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Grupa umjetnika okupljenih oko Udruženja kreativnih stvaralaca i aktivista, u suradnji sa Felina i Glumačkim studijom „Makadam“, povodom obilježavanja Dana grada Sarajeva objavila je video pod nazivom „Sarajevo“.

Video je poklon svim građanima i onima koji vole ovaj grad.

Pjesma Izeta Sarajlića "Sarajevo" koju je recitovao glumac Rijad Gvozden nije slučajno izabrana. Naime, Sarajlićeve pjesme su ostale upamćene kao najljepše ode o ljubavi i Sarajevu.

Iz Udruzenja kreativnih stvaralaca i aktivista navode da se ideja za snimanje videa javila nedavno, kada nisu očekivali da će sve okupirati okolnosti Covid-19, ali unatoč okolnostima, odlučili su da ipak realiziraju projekt, a gotovo sasvim puste ulice Sarajeva dale su novu perspektivu i ideju.

- Željeli smo prikazati grad sa svom njegovom ljepotom, ali i ožiljcima, te nadom i budućnošću koju moramo krojiti boljom. Osjećali smo se privilegiranim da u jednom danu propješačimo grad i zabilježimo kadrove u kojima će svi oni koji vole Sarajevo, sigurni smo, uživati - navode iz tog Udruženja.

Vide možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=nHJAwfYy1Vg&fbclid=IwAR2idD7ilO5uF6P1tvWywu7UGDm8VoT42l9K4f3Z0VLYlDaIOPM8pRxI5Lk

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'