Ekonomija     | 06.04.2020. 14:54 |

Građani Bugojna pozvani da zasiju raspoložive poljoprivredne površine

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 6. aprila (FENA) - Iz Službe za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu Općine Bugojno pozvali su poljoprivredne proizvođače, i građane koji imaju bašte da, u skladu sa svojim mogućnostima, obave sjetvu na svim raspoloživim površinama.

Poziv je, kako su naveli, upućen zbog trenutne situacije u Federaciji BiH i potrebe povećanja obima poljoprivredne proizvodnje, odnosno sigurnosti kada je prehrana stanovništva u pitanju.

- Federalno ministarstvo poljoprivrede će, u saradnji s resornim kantonalnim ministarstvom, putem općina obezbjediti sredstva za subvenciju troškova jesenje ili proljetne sjetve, a kriteriji će se naknadno utvrditi – navodi se u obavijesti iz pomenute službe.

Sugerirano je poljoprivrednicima da sačuvaju račune za kupljena sjemena, sadni materijal, mineralna gnojiva i zaštitna sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća i drugih poljoprivrednih kultura.

Također, prilikom obavljanja poljoprivrednih radova, trebali bi primjenjivati zaštitne mjere kriznih štabova, donesene radi spriječavanja širenja koronavirusa.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!