Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 15:48 |

Crveni križ FBiH u odgovoru na pandemiju koronavirusa pomogao 2.812 korisnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Od početka pojave koronavirusa volonteri i osoblje Crvenog križa Federacije BiH su širom Federacije BiH, kroz kućne posjete, ukupno pomogli 2.812 korisnika i pružili 4.108 usluga (odlazak u prodavnicu, odlazak u apoteku te dostava lijekova, plaćanje računa, distribucija paketa hrane i higijene...).

Crveni križ FBiH do sada je angažirao 77 profesionalaca i 575 volontera. Pored toga nastavio je pružati podršku i pomoć sugrađanima kroz javne kuhinje, pakete humanitarne pomoći i zaštitna sredstva, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Također, Crveni križ Federacije BiH je kroz svoju strukturnu pružio i direktnu pomoć u vidu zaštitnih sredstava javnim zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Crveni križ kao organizacija od značaja za Federaciju BiH je uradila mnogo, ali naši trenutni kapaciteti zahtjevaju i podršku ostalih.  

- Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju 'Budimo čuvari humanosti'. Sredstva se prikupljaju za socijalne i zdravstvene potrebe naših građana uzrokovane pojavom koronavirusa. Kao i svaki put, volonteri Crvenog križa svoj posao obavljaju tiho, učinkovito i dostojanstveno. Posebna pažnja posvećena je starijim od 65 godina, koji žive bez bližih srodnika. Crveni križ je već punih 108 godina u službi humanosti za svoje građane. Pozovite broj 17023 i budimo čuvari humanosti zajedno - saopćeno je ikz Crvenog križa FBiH.

Sredstva je moguće donirati i putem uplate na žiroračun koji je moguće naći na web stranici Crvenog križa Federacije BiH (www.ckfbih.ba).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Brod s 200 tona pomoći za Gazu krenuo sa Kipra

Von der Leyen najavila otvaranje koridora s pomoći za Palestince između Kipra i Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo