Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 16:59 |

Sporazum o izgradnji zamjenskog stambeno-poslovnog objekta u Grbavičkoj ulici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS) Adi Kalem i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji koja podrazumijeva realizaciju Projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta u ulici Grbavička kao zamjenske lokacije za stambeno-poslovnu zgradu u ulici Grbavička br. 62-68 koja se nalazi na trasi buduće Južne longitudinale.

Ministarstvo saobraćaja obezbijedilo je u Budžetu za 2020. godinu finansijska sredstva za naknadu za zemljište na kojem će se graditi budući stambeno-poslovni objekt.

Potpisivanjem ovog Sporazuma stekli su se, nakon više od deset godina, uslovi za pokretanje aktivnosti na realizaciji spomenutog projekta.

Nakon izgradnje zamjenskog stambeno-poslovnog objekta srušit će se postojeći i na njegovom mjestu izgraditi kružni tok, čime će se spojiti dva dijela Južne longitudinale. 

Ministarstvo saobraćaja i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo su 2019. godine potpisali Sporazum kojim se Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo povjerava realizacija poslova vezano za taj projekt, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'