Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 16:51 |

Zvaničnici Ministarstva odbrane BiH posjetili lokacije OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Ministar odbrane Sifet Podžić i zamjenici ministra odbrane Bosne i Hercegovine Mijo Krešić i Mirko Okolić posjetili su danas komande jedinica i lokacije Oružanih snaga (OS) BiH, gdje su se upoznali s funkcioniranjem i preduzetim mjerama u zaštiti od koronavirusa, kao i resursima s kojima se raspolaže na lokacijama OSBiH.

Podžić je posjetio lokacije Bataljona veze na Palama i Brigadu taktičke podrške OSBiH u Rajlovcu. Zamjenik ministra za upravljanje resursima Mirko Okolić posjetio je Komandu logistike i lokaciju TROM u Doboju, a zamjenik ministra za politiku i planove Mijo Krešić posjetio je Komandu 5. pješadijske brigade OS BiH u Tuzli i kasarnu "Sinovi posavine" u Orašju, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na tim lokacijama, najvišim zvaničnicima Ministarstva odbrane BiH upriličen je informativni brifing, te izvršen obilazak kasarni gdje su se ministar Podžić, ktao i zamjenici Krešić i Okolić, upoznali sa stanjem i preduzetim mjerama na im lokacijama kao odgovor na trenutnu krizu uzrokovanu koronavirusom i opasnostima od zaraze.

Tokom posjeta, zvaničnici MOBiH izrazili su zadovoljstvo preduzetim mjerama i stanjem u jedinicama, te još jednom naglasili neophodnost poštivanja svih mjera i radnji na suzbijanju širenja virusa COVID-19 kako bi u što većoj mjeri zaštitili pripadnike Oružanih snaga BiH.

Istaknute su i mjere, koje su po pitanju COVID-19 preduzeli Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, pri čemu je naglašena odgovornost svakog pojedinca o strogom pridržavanju propisanih mjera, socijalne distance i higijene na najvišem nivou kako bi se onemogućila transmisija virusa na OSBiH.

Također, istaknuto je da će Oružane snage BiH, na zahtjev nadležnih institucija, ukoliko to bude bilo potrebno i u skladu s odlukama Predsjedništva BiH, staviti na raspolaganje svoje kapacitete, te da je dosadašnji angažman na održavanju šatorskih punktova na graničnim prijelazima i upotreba materijalno-tehničkih sredstava ocijenjena kao veoma uspješna.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH čestitalo Uskrs

Helez s turskim sekretarom za vojnu industriju na Sajmu u Dohi: Turske firme spremne za posao u BiH

Helez i Goganović u nastupni posjet primili vojnog izaslanika Crne Gore

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom