Stranačke aktivnosti     | 06.04.2020. 18:01 |

Saopćenje za javnost KOSDA Sarajevo

FENA Saopćenje

                                                          

U historiji Sarajeva 6. april kao datum ima višestruko značenje. Tog dana 1941. godine prvi put je bombardovano od strane Wermachta, isti dan 1945. godine oslobođen je od strane fašističkog okupatora, a 6. aprila 1992. započela je najduža opsada jednoga grada u historiji modernog ratovanja, 1425 dana tokom koje je živote izgubilo 11 541 stanovnik, od kojih 1601 dijete.

Danas, 28 godina poslije, naše Sarajevo je puno ljepše, modernije, otvoreno za svakog gosta, putnika, slučajnog prolaznika. Ono što je stvarano stoljećima sarajlije su uspjele sačuvati I stvoriti veće vrijednosti kojima zadivljuje cijeli svijet

Prvi predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine i prvi predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine rahmetli Alija Izetbegović svojevremeno je istakao: “Bosna nije samo parče zemlje na brdovitom Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja, san o zemlji na razmeđu svjetova, na velikoj granici između Istoka i Zapada. To je zemlja više vjera i nacija, pa stoga i zemlja tolerancije, gdje svako može da misli i vjeruje kako želi, gdje ne smije biti nasilja nad čovjekom i gdje neće biti nepravde.”

Takvo je i naše Sarajevo

Povodom Dana grada Sarajeva Kantonalna organizacija

 Stranke demokratske akcije svim građanima upućuje iskrene čestitke. 

                                                                                                          PRESS SLUŽBA 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo