Stranačke aktivnosti     | 06.04.2020. 18:20 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Građanske Demokratske Stranke BOSNE I HERCEGOVINE Ibrahim Spahić uputio je povodom 6.Aprila-Dana oslobođenja Sarajeva čestitku u kojoj ističe:

"Drage sarajke i sarajlije Sretan vam 6.April-Dan oslobođenja Sarajeva.Svojim sugrađanima čestitam Dan slobode,dostojanstva i ponosa Sarajeva,glavnog grada BiH i evropske metropole memorije i nade.Slavimo svoj  povijesni dan u vrijeme iskušenja i izazova za svakog čovjeka i čovječanstvo.

Največa stradanja stanovništva i grada  i največe pobjede Sarajevo pamti  iz vremena  II Svjetskog rata i antifašističke borbe i oslobođenja od 1941-1945. i historijskog priznanja svijeta  1992. rezultata referenduma građana  o proglašenju suverene,slobodne  i nezavizne Republike BiH.Građani Sarajeva postali su simbol modernog svijeta  svojim  herojskim otporom  opsadi i slavili su 6.April 1996.praznik koji je potvrdio snagu Grada u kojem gori Vječna vatra  slobode i snage mudrosti i mira.U vlastitom  i za mnoge teško razumljivom ritmu prelaženja mosta na Miljacki "Požuri polako".

Sada smo,pred naš  ovogodišnji Praznik SARAJEVA, 6.April 2020.u prilici da se zbog korona virusa krećemo unutar vlastitih kuća i domova,uz dozvoljene izuzetke i  u određene sate .Poželio sam da tačno u podne naš "Sarajevo taxi"zajedno sa svima  koji se zateknu u automobilima zatrube u čast svih građana i građanki istinskih  heroja  koji su se borili i bore i danas  za život Sarajeva.Neka se trubi za  svakog oboljelog i medicinare , za sve porodice , svako dijete  i mlade i njihove učitelje i profesore ,za naše radnike i rudare i poljoprivrednike, stare  i penzionere u samo/izolaciji,policajce i vojnike,komunalce i javne gradske  službe,pekara i trafikanta,volonterku i volontera,za svakog dobročinitelja Grada.Neka golubari puste svoje slavne pismonoše i da nam od leta na njihovim anđeoskim krilima srce zatreperi,da  Visoko podignemo Glavu Nebu pod oblake da nam pluča budu jaka kao Amazonija".

Spahić je uputio i ličnu poruku Gradu:

"Najljepši moj Grade u tebi sam proveo svoje djetinjstvo,mladost i zrelo doba kao Gradinar. U bašćama ljiljana i divljih ruža koje nisu djelile ograde,na alejama koje su mirisom lipa i bagrema liječile dušu sa/putnika i  privlačile  ih svojom magijom I Poetikom prostora u mahalama .Grada , rasutog između planinskog vijenca. ,od "usvojenih " čoškova ,ulica i trgova do  samo svog i zajedničkog Sna o Arkadiji".

PRES CENTAR GDS BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uskrsna čestitka Federalne novinske agencije

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!