Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 20:22 |

Premijer Novalić večeras potpisao Prijedlog zakona i uputio ga u Parlament FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić potpisao je večeras Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica u tekstu koji je danas poslijepodne utvrdila Vlada Federacije BiH i čiji je prijedlog finaliziran tek u 17.40 sati.

Takva, jedina pravilna i zvanična verzija teksta ovog prijedloga zakona bit će proslijeđena u hitnu parlamentarnu proceduru i sutra dostupna svim zainteresovanim na internet stranici Vlade FBiH.

-To je jedini zvanični prijedlog ovog zakona čiji je konačni tekst Vlada danas utvrdila. Sve brojne verzije zakona koje su proteklih dana bile objavljivane po raznim medijima samo su činile štetu sveopćoj javnosti. Mnoge od tih verzija nemaju nikakve veze s tesktom veoma bitnog zakonskog rješenja koji je razmatrala i danas utvrdila Vlada, a o kojem će se izjašnjavati i federalni parlamentarci. Neki su medijima dostavljali nepotpune, radne i nezvanične verzije teksta ovog zakona, a činili su samo loše svima u Federaciji i to u situaciji koja zaista iziskuje ozbiljnost i odgovornost – poručio je premijer Novalić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Magoda: Usvojen Prijedlog Zakona o privremenom preuzimanju sufinansiranja sedam institucija kulture

Donji dom španskog parlamenta usvojio sporni zakon o amnestiji za katalonsle separatiste

Grčka usvojila zakon o stranim univerzitetima, spriječeni protesti studenata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta