Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 11:49 |

Bukvarević: Danas isplata svih boračkih naknada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Federalno ministarstvo finansija saopćilo je da će danas početi isplata naknada boračkoj populaciji.

- Nakon što je Vlada Federacije BiH obavijestila javnost da će naknade boračkoj populaciji biti i ovaj mjesec bez umanjenja i kašnjenja, danas je izvršena uplata prema bankama svim korisnicima. U zavisnosti od operativnosti banaka korisnici će sredstva moći podići danas poslije 12.00 sati ili sutra, kada bi trebala biti doznačena na sve račune – saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Salko Bukvarević je kazao da je to čin koji pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije našeg društva, a posebno uz branioce i članove njihovih porodica.

Podsjetio je da su prošle sedmice najavili da će učiniti sve da ne bude umanjenja naknada boračkoj populaciji.

- Drago mi je da je danas isplata svih naknada borcima, a riječ je o ličnim i porodičnim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i demobiliziranim braniocima za čije namjene je ukupno osigurano 26.316.755,64 KM. To znači da će za mart naknade dobiti 102.507 boračkih porodica, i to 83.589 korisnika ličnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 demobiliziranih branilaca -  kazao je ministar Bukvarević, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo