Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 12:56 |

Zaimović: Prekosutra bi mogli razmatrati zakon o ublažavanju posljedica (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović kazao je da će danas jedina tačka dnevnog reda biti izmjena Poslovnika koja će omogućiti daljnji rad zastupnicima elektronskim putem.

- Već prekosutra možemo zakazati sjednicu na kojoj ćemo razmatrati Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, koji je stigao u parlamentarnu proceduru, kao i rebalans budžeta - kazao je Zaimović novinarima prije početka sjednice tog doma.

Naglasio je da izmjene Poslovnika neće pomoći poslodavcima niti zaposlenima, već služe samo kako bi Parlament FBiH brže procesuirao neophodne zakone i propise koje pošalje Vlada FBiH.

- Parlament FBiH nijednog trenutka nije bio kočnica za donošenje bilo kakvog propisa. Prvi smo parlament koji pravi ovakve izmjene i prvi koji će raditi efikasnije te se prilagoditi novim uslovima - naglasio je Zaimović.

Istakao je da je Kolegiji Stranke demokratske akcije (SDA) u tom domu jučer zasjedao te da su donijeli zaključak o pokretanju inicijative za smanjenje plaća funkcionerima. Smatra da taj iznos nije veliki kako bi se pomoglo privredi, ali je simboličan.

Pogledajte http://fena.ba/video/4275/

Pogledajte https://drive.google.com/drive/folders/1Hcd0F2RANIOG6B5Iorb7OtuJOxNto6uL?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Federalnim parlamentarcima predstavljena izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo