Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 14:21 |

Milić i Domić čestitali medicinskim radnicima Svjetski dan zdravlja

FENA Saopćenje

BRČKO, 7. travnja (FENA) - U povodu Svjetskoga dana zdravlja koji se obilježava danas, 7. travnja, gradonačelik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i njegov zamjenik Anto Domić uputili su čestitke svim liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima kao i svim ostalim zdravstvenim radnicima.

"Medicinski su radnici uvijek imali veliki značaj u životima svih nas. Vaša profesija je na svim meridijanima bila posebno cijenjena i uvažena pa tako i u Brčko distriktu BiH. Danas kada se cijeli svijet suočava s pandemijom opasnog virusa, vaša uloga je s pravom izdignuta na najvišu stručnu i humanističku razinu", navodi se u zajedničkoj čestitki gradonačelnika i dogradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Oni su ujedno u svoje osobno ime kao i uime Vlade Brčko distrikta BiH svom medicinskom osoblju izrazili iskrenu zahvalnost za sve što čine da se iziđe iz ove epidemije bez posljedica.

"Smatramo da dijelimo mišljenje svih dobronamjernih ljudi da vaše pregalaštvo, kako bismo iz ove epidemije izašli sa što manje posljedica, treba biti podržano od svih institucija u Brčko distriktu BiH, prvenstveno kroz osiguravanje boljih uvjeta za rad ali i kroz poboljšanje osobnog statusa", dodaje se u zajedničkoj čestitki.    

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!