Korona virus

Radončić pozvao građane da dokumentuju koji ih ljekar nije želio primiti

Tekst: Senka Trgovčević, Foto Fena: Hazim Aljović

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) -  Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić zamolio je građane da dostave dokumentaciju o tome koji ih ljekar nije htio da ih primi s obzirom na, kako kaže, nedopustivu činjenicu da „ljekari – dezerteri ne žele da primaju pacijente“,  odnosno da veliki broj ljekara ide na bolovanje.

- Društvo je u ljekare uložilo veliki novac i oni su školovani za svoj posao, a sada ni jedan dom zdravlja neće da primi bolesnike – kazao je Radončić, te podsjetio da nije bez razloga prije sedam dana tražio smjenu jednog od direktora doma zdravlja u Sarajevu.

U tom cilju navodi da „Vlada KS nije ništa uradila“ dodajući da  „svi moraju znati da njemu parlamentarna većina nije važnija od života građana".

- Pozivajući se na Okvirni zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH zatražit ću od kantonalnog ministra da napravi procedure koje će biti poznate pacijentima i ljekarima u smislu kome se pacijent javlja, ko ga upućuje i na koji broj telefona, jer građani nemaju uopšte pojma kome da se jave – poručioje danas Radončić na pres-konferenciji.  

(FENA) F.F.