Ekonomija     | 07.04.2020. 21:54 |

Abraham grupa i Aluminij potpisali ugovor o zakupu pogona - ISPRAVKA

FENA Saopćenje

U vijesti emitiranoj pod nazivom "Abraham grupa i Aluminij potpisali ugovor o zakupu pogona" pogrešno je navedeno ime direktora M.T. Abraham Grupe. Umjesto Isaac M. Tami treba stajati Isaac M. Tamir. Molimo korisnike da koriste ispravljenu verziju vijesti:

MOSTAR, 7. travnja (FENA) - Podružnica M.T. Abraham Grupe, Aluminij Industries d.o.o. i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske tvrtke.

Abraham Grupa i njezini partneri će započeti primjenjivati strateški plan kako je navedeno u ugovoru između stranaka, sve kako bi se osigurao početak rada Aluminij d.d. Mostar u zadanom roku, priopćio je kinesko-izraelski konzorcij.

- Od početka procesa pregovora nisam imao sumnje kako ćemo postići obostrani dogovor. Počevši od sutra, moramo se koncentrirati na primjenu našeg strateškog plana kako bismo iznova pokrenuli proces proizvodnje - izjavio je predsjednik M.T. Abraham Grupe i Direktor Aluminij Industries d.o.o. Amir G. Kabiri.

Direktor M.T. Abraham Grupe Isaac M. Tamir dodao je kako će učiniti sve da bi mostarski Aluminij ponovno postao stabilno poduzeće.

- Zbog trenutačnih nemira u svjetskom gospodarstvu, nama je najviše bitno pokazati nedvojbeno povjerenje u tvornicu Aluminij, kao i našu duboku predanost dugoročnim ciljevima. Učinit ćemo sve kako bismo stvorili stabilno poduzeće koje će odgovoriti izazovima tržišta te imamo namjeru postati glavni igrač u globalnoj industriji aluminija – poručio je Isaac M. Tamir.

"Trenutačna pandemija covida-19 pred nas stavlja brojne izazove, kako ekonomske, tako i društvene. Za M.T. Abraham Grupu i njezine partnere važno je pokazati vjeru u snagu ove zemlje, te njezinu odlučnost i sposobnost da skupa premostimo te izazove. U ovakvim vremenima, privatni i javni sektori moraju raditi zajedničkim snagama kako bi osigurali stabilno gospodarsko ozračje za Bosnu i Hercegovinu", stoji u priopćenju.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova, a do kraja te godine bez posla je ostalo više od 900 djelatnika.

Ponovno pokretanje proizvodnje, kako je najavljeno, odvijat će se u etapama, a planirano je da s radom prvo krene ljevaonica gdje bi se na posao trebalo vratiti oko 200 radnika.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština Aluminija danas o zaključenju ugovora o zakupu pogona Anoda

Džindić : Do kraja godine partner za Aluminij ili kraj poslovanja (VIDEO)

Pandža: Krajnje je vrijeme da se nađe dugoročno rješenje za Aluminij (VIDEO)

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti