Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 12:49 |

World Vision BiH - Pomoć porodicama u osnovnim životnim namirnicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8.aprila (FENA) - World Vision BiH je za 900 porodica sa djecom koja su uključena u program podrške i osnaživanja zajednica  omogućio nabavku i distribuirao pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijensko-zaštitnim sredstvima.

Pomoć je primilo 600 porodica u određenim zajednicama na  području: Banovića, Breze, Doboja, Doboj Istoka, Goražda, Hadžića, Ilijaša, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Kalesije, Lukavca, Pala, Petrova, Prače, Sapne, Vareša i Zvornika, saopćeno je iz te organizacije.

U proteklom periodu osnovne prehrambene namirnice, zaštitna sredstva i sredstva za higijenu osigurana su i za 300 romskih porodica širom BiH.

 U saradnji sa općinskim institucijama, centrima za socijalni rad, školama i drugim partnerskim organizacijama na terenu, World Vision BiH procjenjuje situaciju u kojoj se usljed krize nalaze ranjive porodice i predviđa siromašenje sve većeg broja porodica usljed gubitka posla i nemogućnosti pronalaženja prilika za dnevnu zaradu.

Zbog sve većeg broja zahtjeva za pomoć, WV BiH poziva građane, koji su mogućnosti, da doprinesu sveobuhvatnom odgovoru na krizu izazvanu proglašenjem globalne pandemije COVID-19.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

World Vision BiH - Uspostavljen siguran prostor za djecu, u slučaju nesreće

Alikadić: Mlade u BiH treba više slušati, više obratiti pažnju na njih

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana