Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 15:43 |

Stožer civilne zaštite TG upozorio na opasnost od paljenja vatre na otvorenom

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 8. travnja (FENA) - Zbog sve učestalijih požara izazvanih neopreznim spaljivanjem suhe trave na otvorenom Stožer civilne zaštite općine Tomislavgrad uputio je upozorenje građanima i pozvao ih da poštuju odluku o uvjetima i načinu spaljivanja suhe trave, korova, raslinja i biljnih otpadaka.

Iz Stožera civilne zaštite podsjećaju da je zabranjeno spaljivanje korova i trave za vrijeme vjetra i u noćim satima, kao i paljenje vatre u blizini šume, zgrada, gospodarskih i drugih objekata, usjeva, nasada voćnjaka, pored prometnica te na trasama elektroenergetskih vodova.

Osobe koje vrše spaljivanje i loženje vatre na otvorenom prostoru dužne su mjesto spaljivanja pregledati i ostatke vatre u potpunosti ugasiti.

Protiv osoba koje se ne budu pridržavale Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, Zakona o šumama i općinske odluke predviđene su kazne u iznosu do 1000 maraka, upozoravaju iz Stožera civilne zaštite općine Tomislavgrad.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad podsjećaju kako su u posljednje vrijeme svakodnevno imali više intervencija zbog paljenja livada.

Tijekom jučerašnjeg dana vatra se s obližnjeg polja proširila na farmu koza u Mandinom Selu te je tom prigodom stradalo 70 kozlića i tri koze.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Izvještaj EK - Požari u Evropi 2023. godine bili su među najgorim u ovom stoljeću

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu